Η Tanweer Alliances A.E., ιδρύθηκε το 2007 από τον Πρόεδρο της, Τζώζεφ Σαμάν. Το 2012, η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά σε Ελλάδα και Κύπρο, στους τομείς της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής. Με την στήριξη και εμπειρία του Ομίλου Tanweer, η Alliances κατάφερε να είναι μια κερδοφόρα εταιρεία διανομής, έχοντας εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής σημαντικών ανεξάρτητων παραγωγών της διεθνούς κινηματογραφίας.

Από 1ης Ιανουαρίου 2015, η Tanweer Alliances Α.Ε. με αριθμό ΓΕΜΗ 007812001000, ανέλαβε την διανομή για την αγορά της Ελλάδας των κινηματογραφικών ταινιών της Warner Bros. Pictures. Η συνεργασία των δυο εταιριών περιλαμβάνει το κινηματογραφικό σημαντικό κομμάτι του Home Entertainment, με τη διανομή στην ελληνική αγορά του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου της Warner Bros. Pictures και των θυγατρικών της. Μέσα από τη στρατηγική της συνεργασία με την Warner Bros. Pictures, αλλά και τη διανομή στην ελληνική αγορά κινηματογραφικών ταινιών από ανεξάρτητα studio, η Tanweer Alliances εισέρχεται ακόμη πιο δυναμικά στην ελληνική αγορά. Στόχος της είναι να προσφέρει ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε όλα τα επίπεδα του entertainment, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κινηματογραφικής διανομής και αναπτύσσοντας εξίσου δυναμικά το σημαντικό και δραστήριο κομμάτι της οικιακής ψυχαγωγίας (αγορά και ενοικίαση περιεχομένου, τηλεόραση, VOD κλπ.).

Επιπροσθέτως έκλεισε σημαντικές συμφωνίες με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα σε Ελλάδα και Κύπρο (ΟΤΕ TV, Alpha TV, ΣΚΑΪ, ΕΡΤ, Open TV, Αnt1, Sigma TV κλπ.) και συμμετείχε ως συμπαραγωγός σε κινηματογραφικές παραγωγές μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας. Επιπλέον, η Tanweer Alliances A.E. επενδύει σταθερά σε στρατηγικές συμμαχίες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς διανομείς σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Σερβία και η Τσεχία.

Στις 8 Ιουνίου 2018 η Tanweer Group χαρακτηριστικά ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου την ίδρυση της νέας εταιρείας TOWN CINEMAS MANAGEMENT A.E, με σκοπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών & πολυχώρων.

Ο πρώτος κινηματογράφος ξεκινά στις 23 Αυγούστου 2018 και είναι ο πολυκινηματογράφος TOWN CINEMAS (πρώην Cinepolis) στη Γλυφάδα.

Ο Πρόεδρος της Tanweer Alliances, Τζώζεφ Σαμάν, έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως από το 2005. Ο κος Σαμάν είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε διάφορα συνέδρια και φεστιβάλ, όπως το Άραβο-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το MIP και το MIPCOM. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε αρκετές εμπορικές αποστολές, σεμινάρια και διασκέψεις κορυφής, με σημαίνοντες προσωπικότητες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Ινδία, την Νότια Ασία και την Αμερική.

Η ενασχόλησή του με τη διανομή χρονολογείται από το 1985. Η ήδη ισχυρή του παρουσία στις διεθνείς αγορές οφείλεται στη σταθερή δημιουργία και διατήρηση στρατηγικών συμμαχιών – συνεργασιών με τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου, όπως οι εταιρίες Warner Bros. Pictures, Disney-ABS ESPN International, Lakeshore International, Lionsgate International, Discovery International, ITV, Weinstein,

FilmNation, Voltage, Sierra Affinity, NU Image, και πολλές άλλες, σε διάφορες χώρες, τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και σε άλλες περιοχές της Ασίας, όπως Τουρκία, Ινδία, Μαλαισία, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Μαλδίβες κ.α.